20 jaar gastronomie in Malden

Door de jaren heen heeft Lime zich ontwikkeld tot een begrip in de regio. Chef Ysbrandt Wermenbol opende in 2015 Restaurant Lime in navolging van het succes van sterrenrestaurant Le Marron. Lees hier alles over de historie en de drijvende kracht achter dit verhaal.

De HISTORIE VAN RESTAURANT LIME

Als in 2004 la Stalla, een begrip in Malden, verkocht wordt vraagt Teodoro, de vader van mijn latere echtgenote Sandra of wij interesse hebben om een restaurant te starten in het pand “Groot Jachthuis”. Na wat wikken en wegen besluiten we in juni 2005 te starten.

Restaurant Le Marron is een feit! We starten in loondienst bij de ouders van Sandra zodat we kunnen toewerken naar ondernemerschap.

In de zomer van 2006 nemen we de zaak over, eind 2006 worden we door Michelin beloond met 1 Michelinster.
De eerste Michelinster in Nijmegen en omgeving!

Sandra en ik beleven mooie en intensieve jaren met ons team waar we streven naar de beste kwaliteit op alle fronten.

Sandra brengt met haar natuurlijke gastvrijheid en charme altijd een bijzondere sfeer in het restaurant. Helaas krijgen we in 2014 met ziekte te maken en besluiten we restaurant Le Marron te sluiten.

We gaan verder met het kleine Restaurant Lime, blijven uiteraard lekker koken maar zonder sterren en poes-pas. Een Bib Gourmand volgt snel en het kleine Lime zit avond na avond goed vol met tevreden gasten.We maken weer stappen en passen sfeer en interieur aan naar onze eigen stijl.

In mei 2022 nemen we verdrietig afscheid van mijn lieve vrouw en moeder van onze dochters. We zullen een weg moeten vinden zonder de aanwezigheid en invloed van lieve Sandra.

Haar gevoel voor gastvrijheid, gezelligheid en eigenzinnige visie op gastronomie dragen we voor altijd bij ons. Het zal een blijvende inspiratiebron zijn!

We blijven ondernemen en bouwen restaurant Lime uit met een serre, nieuw interieur en in 2025 starten we met een eigen tuin op het terrein van Kiemkracht aan de Hatertseweg.

Onze stijl ontwikkelt zich steeds meer richting casual fine dining. We serveren een mooi menu op basis van wat de natuur ons geeft. Mooie Noordzee vis, regionaal wild en groenten en kruiden uit eigentuin.